Månadsrapport från Oktober

ÄNTLIGEN …

.. finns den i handeln. Jag menar förstås den efterlängtade Julskivan som funnits i mitt medvetande i mer än 5 år.

Nu är den klar! Lars-Åke ”Snus” Svenssons fantastiska arrangemang möter en pigg tjejkvartett som behandla sina stråkar som om de vore en extra kroppsdel. Jag menar naturligtvis den begåvade stråkkvartetten Vindla String Quartet. Lägg därtill 20 olika skönsjungande solister och resultatet kan inte annat än bli bra.

Vi har fått en fantastisk start på försäljningen med över 1.000 sålda ex de första 14 dagarna. Det är bra siffror i dag, ska ni veta.

 

LITE BITTER …

… är jag på den handelspolitik vi skivproducenter tvingas leva under.

Vi är ett självständigt skivbolag och de affärer som har samma policy som vi har vi inga problem att samarbeta med. Vi säljer till dem och de säljer vidare till kund och tjänar en slant på det. Precis som det ska vara. Som det var förr. Handlaren har dessutom den förmånen att få lämna tillbaks de skivor han/hon inte får sålt.

Nu till problemet. De större varuhusen i vårt avlånga land har ett avtal med en grossist som levererar skivor till dem och får därmed inte handla från något annat håll. Stackars vi får alltså inte tillträde till den butiken.

Som tur är finns det vissa handlare som gör ”undantag” när det gäller vår julskiva men motståndet är stort och tungt. Speciellt i den stora staden Halmstad, tyvärr. Som väl är finns det alltid undantag och den pigga kvinnan i Bokia är ett sådant undantag. Även COOP Forum hade den goda smaken att hjälpa oss att sälja skivan. ”Självklart hjälper vi till med att sälja skivor.” Så ska det låta! Inga trötta nej där inte!

Det är annat än handlarna i södra Halland. Inte speciellt hjälpsamma där inte.

 

VARSÅGOD …

… att beställa skivan här på denna hemsidan.

VI HÅLLER TUMMARNA …

.. för Lars och hans senaste pjäs som spelas i Fagered. Lars gör också detta år en av rollerna vilket vi ser fram emot. En stor spark, Lars!

 

Krister Classon