Neumann U67

NEUMANN U 67

 

”Varje musikstudio med klass bör ha en Neumann U 67:a.”

Det där har man hört några gånger utan att egentligen förstå allvaret bakom orden. Vi har nu skaffat en mikrofon från 60-talet som vi inte förstår att vi kunnat vara utan. Just det, en Neumann U 67! Denna raritet fixar det mesta inom ljudupptagning och ser även till att förvåna dej då och då.

Att bra mikrofoner är viktigt har vi förstått. Min forna kapellmästare Ingvar Pettersson sa alltid ”skit in, skit ut.” Men att skillnaden mellan väldigt bra mikrofoner och en Neumann U 67: a är så påtaglig, det trodde vi inte.

Ingvar Pettersson hade även ett annat talesätt när han köpt något som i våra ögon var väldigt dyrt. ”Smakar det så kostar det!” Det stämmer också in på Neuman U 67.

Så här skriver företaget Neumann själva på sin hemsida:

 

Det är svårt att föreställa sig en professionell ljud studio utan en Neumann mikrofon. Under decennier har Neumann ansetts över hela världen som ledande tillverkare av studiomikrofoner. Många produkter som införts i företagets historia har blivit milstolpar i professionell ljudteknik. Det är ingen tillfällighet att ljudstudios nästan alltid sätter Neumann Mikrofoner överst på listan – det är ett tecken på en mycket professionell drift. 

 

”Våra decennier av framgång bygger på ett kompromisslöst, kvalitet synsätt, både i utveckling och tillverkning av våra produkter”, förklarar president Wolfgang Fraissinet. Vid de sällsynta tillfällen som service krävs så reparerar Neumann Berlin alla dess mikrofoner som produceras sedan andra världskriget. Att det finns erfarenhet är väl tveklöst eftersom företaget grundades i Berlin år 1928.

 

Allt detta ger kunden vissheten om att förvärva en produkt med oöverträffad ljudkvalitet, tillförlitlighet och bestående värde, en investering som vanligtvis överlever flera generationer av ljud ingenjörer. Även om Neumann mikrofoner förvisso inte är billiga så vet proffs i deras dagliga erfarenhet att de är värda kostnaden. Många ägare av mindre studios drömmer också om att en dag ha ”en riktig Neumann” som sin egen. 

 

Förutom oräkneliga ljudingenjörer som använder Neumann mikrofoner i deras studio produktioner så  inkluderar det även världsberömda musiker som Beatles, Natalie Cole, Bryan Adams, Celine Dion och Beyoncé. 

 

Neumann U 67, välkommen till Studio StäpelsTon.