Lite om oss

Studio Stäpelston AB är ett familjeföretag med ett stort kontaktnät och jobbar med professionella samarbetspartners inom musik och teater. Vi spelar in, producerar, regisserar och  skriver  även professionella teatermanus. StäpelsTon AB har 2005 tilldelats Trippel-A diplom för högsta kreditvärdighet och soliditet.

Vi är en modern ljudstudio i lantlig miljö och studion håller idag en hög internationell nivå och uppdateras ständigt med den nya tekniken. Studio Stäpelston och Stäpelston Records har komplett utrustning för skivproduktion från demo till färdigt album. För komplett lista över inventarier klicka här.

Historik

Studio StäpelsTon ligger på en lantgård i gränstrakterna av Halland, Småland och Västra Götaland. På denna gård föddes buskisartisten Krister Classon (Stefan & Krister). År 2000 byggde Krister Classon studion för egna behov där han bl.a. tillverkade ljudkulisser till teatrar och reklamjinglar för radion. Studion blev alltmer anlitad av olika orkestrar mycket beroende på den lugna miljön och naturen. En rofylld plats är som bekant stimulerande i ett kreativt arbete. Arbetet med studion fortskred och Lars och Jens Classon, söner till krister jobbar numera heltid i StäpelsTon AB. Lars skriver manus och regisserar medan Jens är inspelningstekniker och producent.

Kontaktnät

Krister Classon har 40 års erfarenhet av musik och teater och är en av de största delägarna i det börsnoterade produktionsbolaget 2Entertain. Det kontaktnät som har skapats under dessa år har visat sig vara en stor tillgång för artisterna som väljer att spela in hos oss på Studio StäpelsTon. 2Entertain har ett tätt samarbete med bl.a. Bert Karlsson - Warner music, som nog inte kräver någon ytterligare presentation.

Varje projekt är självklart unikt i sej själv och skriver sin egen historia men det promotionföretag vi jobbar företrädesvis med är Anders Westin Promotion AB.