The Laila Band släpper sin första singel!

STÄPELSTON RECORDS / BORDER MUSIC

The Laila Band

Albumrelease: Lost in time den 6 mars 2013

The Laila Band bildades 2009 som ett studioprojekt av Matilda Schough (sång) Jens Classon (Gitarr) Torbjörn Karlsson (Trummor) Johan Ljuslin (Keyboard) uppvuxna i Halland och Stockholm. Tillsammans har de många års erfarenhet från flitigt turnerande och spelat live i olika konstellationer i sina hemtrakter, först nu möts de tillsammans i The Laila Band.

Från studio till live! 2010 släpptes deras debutalbum Footsteps och publiken nöjde sig inte enbart med det, de ville även se bandet live och så blev det. Under 2011 genomfördes ett antal livekonserter och The Laila Band fick mersmak.

Det är grymt roligt när publiken sjunger med i våra låtar och det har gett oss alla mersmak, säger Matilda.

2012 startar inspelningen av nya kommande och det andra albumet i ordningen Lost in time med albumrelease den 6 mars 2013 (Stäpelston Records/Border Music Distr.) och innehåller 12 nyskrivna låtar. All text och musik är skriven av The Laila Band, inspelad och producerad i Studio Stäpelston (Johan Örjansson m.fl.) Låtarna på albumet Lost in time är mer utvecklade, genomtänkta och välproducerade poplåtar med starkare ”hookar” än tidigare. Bandet hämtar mycket av sina influenser och inspiration från många olika håll, allt från The Cardigans till Eagles, Jackson Browne till Pink floyd och Dixie chicks till The Beatles, för att nämna några.

Det är väldigt spännande när vi jobbar i studion, alla har så olika influenser men ändå så känns det så självklart hur slutresultatet ska bli, säger bandets trummis Torbjörn Karlsson.

Kuriosa:

Matilda Schough – är uppvuxen i en musikalisk familj där sången ingått i vardagslivet. Det är hon som bandets sångerska och ansikte utåt. I Halland är hon numera ett välkänt ansikte.

Jens Classon – är uppvuxen i en musik och teaterfamilj och jobbar numera heltid i familjeföretagets studio (Studio Stäpelston) som producent och inspelningstekniker.

Torbjörn Karlsson – har en lång erfarenhet som trummis och har nu även tagit steget och blivit en stark låtskrivare.

Johan Ljuslin – från Stockholm är numera bosatt i Halland har en lång erfarenhet som keyboardist och har spelat på varenda spelställe som har med live musik i Stockholm att göra. Och är en väldigt stor del i The Laila Bands sound, med sitt unika keyboardspel.

Stäpelston Records / Border Music Distr.

Kontakt:

Rickard Werecki Lycknert – Westin Promotion tfn:0708-543864 E-post: rickard@westinpromotion.com