Tronskifte

ARVSSKIFTE I STÄPELSTON.

Vi årsskiftet ökade Lars och Jens sina andelar i StäpelsTon AB. Nu äger vi lika stora delar. Målet är självfallet att sönerna ska ta över helt och detta kommer att ske år 2016. Jag är av den skolan där man anser att besluten måste ske snabbt när det känns rätt, men efter beslutet får gärna processen ta sin tid så det hela känns bekvämt och naturligt.

NY VD

Min tanke har länge varit att även lämna över VD-sysslan och att även detta skulle ske 2016. Jag har ändrat mej. Magkänslan säger att det är helt rätt läge nu! Därför bad jag sönerna fundera på vem av dem som känner sej mest lämpad och efter sunda diskussioner har vi kommit fram till att Lars blir VD i företaget fr.o.m. 130401. Han har tidigare varit ekonomiansvarig och Jens känner att han måste fokusera 100% på studions framtid. Lars ligger också väl till i manusskrivandet gällande Vallarna och idéer till manus finns för flera år framöver.

TACK FÖR MEJ

Jag är oerhört glad att vi är där vi är i dag med företaget och jag ser också en ljus framtid. Av min mentor har jag fått rådet att inte lägga mej i fortsatt produktion, varken på manussidan eller i studion och det känns helt rätt. Min roll kommer i fortsättning vara att stå till tjänst om så önskas. Mina råd, med min erfarenhet som bakgrund, kanske kan finnas med som något gram i vågskålen när frågetecken måste rätas ut. Det passar mej ypperligt. Magkänslan säjer mej att detta känns helt rätt eftersom jag sover gott om nätterna. Jag är en stolt far som litar på sönerna.

När jag skriver dessa rader är det söndagen den 17: nde mars. I går, lördag, var jag och hustrun på Svenljunga teater och såg Lars briljera som skådespelare i sin egenhändigt skrivna fars ”Semestertrassel”. Sen for vi med blixtens hastighet till Storan i Falkenberg där Jens äntrat scenen tillsammans med ”Laila band”. Där njöt vi av ytterligare 2 timmars nyskriven musik. Det var nästan så man fick en överdos av stolthet.

Krister Classon